Почетна страна arrow Дешавања arrow Повеља arrow Промовисан зборник о песништву Гојка Ђога

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Промовисан зборник о песништву Гојка Ђога
 
Зборник ''Гојко Ђого, песник'', у издању Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'', промовисан је јуче у Римској дворани Библиотеке града Београда. Велики број поштовалаца дела прошлогодишњег добитника ''Жичке хрисовуље'', медијских делатника и јавних личности присуствовао је овом књижевном програму. Најпре је приказан кратки филм о претходном Жичком духовном сабору, чији су аутори Дејан Алексић и Иван Спасојевић, а затим се присутнима обратила Драган Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке која је, уједно, најавила и предстојећи Сабор.

О песничком опусу Гојка Ђога говорио је др Драган Хамовић, уредник зборника, нагласивши да његову ''окосницу чине саопштења са скупа о поезији Гојка Ђога, одржаног 18. августа 2012. године у Краљеву, као и интерпретативни прилози са песничке вечери посвећене песнику и свечаног уручења признања у Жичи...''
- Песник у чијем је средишту знак вуне, белог и црног руна, овчјег удеса, приклања своје надање васкрслом Јагњету, пострадалом за сав свет, Агнецу преображеном у сушту светлост, без које би неподношљива била ваздашња ноћ нашег света и ово замршено клупко наше повести – рекао је Драган Хамовић.
Стихове је казивао аутор Гојко Ђого – песник.
 
14. август 2013
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750