Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Мала школа финансија
Наша библиотека у сарадњи са Народном банком Србије (НБС), организовала је програм финансијске едукације младих а у оквиру серијала Мала школа финансија. Стратешки циљ НБС је едукација најмлађих чланова друштва, као будућих учесника на финансијском тржишту. Тим поводом организују трибине, семинаре, радионице и предавања, које су посвећене важним аспектима живота: штедњи за будућност, осигурању, задуживању и слично.

Детаљније...
 
Краљевачка библиотека на Сајму књига
На 62. Међународном сајму књига који се одржава у Београду од 22-29. октобра, Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' своја издања излаже у хали 4, на штанду бр. 4080. Књижевним програмима и представљању нових издања претходе изложбе ''Стефан Првовенчани у књижевности и историографији'' чије су ауторке библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и ''Мошо, пчелино чедо'' коју су приредили Ана Гвозденовић и Иван Спасојевић, а посвећена је песнику Мошу Одаловићу, овогодишњем добитнику ''Жичке хрисовуље''.

Детаљније...
 
Породична преписка кнеза Милоша Обреновића
Синоћ је у краљевачкој библиотеци представљена књига ''Породична преписка кнеза Милоша Обреновића'' коју је приредила др Татјана Брзуловић Станисављевић, а издала Универзитетска библиотека ''Светозар Марковић'' у Београду. Осим приређивача, о књизи је говорила Марта Мамула, професорица историје, оценивши да се ради о књизи ''велике културне и историјске вредности.''

Детаљније...
 
Семинар за школске библиотекаре
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, у петак, 13. октобра 2017. године, у простору Дечјег одељења Библиотеке одржан је акредитовани семинар Библиотеке града Београда под називом Основе савременог библиотекарства за школске библиотекаре.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750