Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Свечаница-песмарица за Стефана Првовенчаног
Један од програма посвећених осамстогодишњици српске државности, које Библиотека организује од почетка године, одржан је 28.априла у Народном музеју. У сарадњи са средњом Музичком школом Стеван Мокрањац, одржан је концерт ученика Одсека за традиционалну музику, који води проф.др Злата Марјановић. У препуној сали Музеја, посетиоци су уживали у песмама које негују наше музичко наслеђе и традицију певања и свирања Срба и других народа.

Детаљније...
 
Од "Подмосковских вечери" до "Тамо далеко"
У Краљевачкој библиотеци одржан је Концерт српско-руског пријатељства на којем су изведене бројне, углавном традиционалне, песме руских и српских аутора. На посебно одушевљење и дуготрајне аплузе наишао је наступ женског ансамбла Буревестник из Санкт Петербурга. Чланице овог ансамбла свој су мини концерт започеле извођењем чувене руске песме Подмосковске вечери, а завршиле га српским композицијама Тамо далеко и Видовдан

Детаљније...
 
Нашој књизи награда "Бранко Миљковић"
Збирка песама Ткива Марјана Чакаревића, у издању Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева, награђена је наградом Бранко Миљковић коју иначе додељује Град Ниш и Нишки културни центар. Одлуку је донео жири у саставу Томислав Маринковић, Драгана В. Тодоресков и Јелена Младеновић, проглашавајући тако Ткива најбољом песничком књигом у 2016. години. 

Детаљније...
 
Наградна књиг(ра)
Поводом 23. априла, Светског дана књиге, краљевачки библиотекари су изашли у центар града Краљева,  на Трг српских ратника, и дружили се с љубитељима писане речи. У преограму под отвореним небом Наградна књиг(р)а учествовали су читаоци и глумци краљевачког позоришта Кристина Јевтовић и Стефан Миликић који су пантомимом наводили знатижељнике да погоде наслове књига. Сваки успешан покушај награђен је књигом.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

НЕГУЈМО СРПСКИ ЈЕЗИК


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Анкета

Да ли сте задовољни радом наше библиотеке?
 

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750