Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Сарадња две библиотеке
Прошлог четвртка изложба Велики рат и књижевност (ауторки Данке Спасојевић, Ане Гвозденовић и Гордане Тимотијевић) представљена је у галеријском простору обреновачке библиотеке „Влада Аксентијевић”, а потом је у самој библиотеци промовисан децембарски број часописа Повеља. О часопису и издавачкој делатности наше библиотеке говорили су Дејан Алексић, главни и одговорни уредник, и уреднице Ана Гвозденовић и Гордана Тимотијевић. Била је ово прилика и за сусрет са Повељиним ауторима који живе у Обреновцу: Владимиром Андрићем, Весном Алексић и Славком Стаменићем. Програму су присуствовали и чланови обреновачког Књижевног клуба.

Детаљније...
 
Мала школа финансија
Као наставак дугогодишње сарадње наше Библиотеке са Народном банком Србије на пољу финансијске едукације грађана, одржана је трибина под називом „Мала школа финансија“. Едукативном програму присуствовали су ученици и професори Економске школе из Краљева, који су овом приликом сазнали које производе нуде финансијске институције, и који су потенцијални ризици.

Детаљније...
 
Могућности студирања и волонтирања у земљама ЕУ
Средњошколци неколико краљевачких школа и студенти имали су јуче прилику да се у Библиотеци, информишу о томе како могу да студирају на универзитетима ЕУ, ко може да добије стипендију, где је могуће волонтирати и који су услови за то. О овим темама, младим Краљевчанима говорио је Горан Богуновић, представник Фондације Темпус која у Србији спроводи Еразмус плус, програм ЕУ за финансирање пројеката из образовања. На трибини је учествовао и представник Канцеларије за младе Краљева, Никола Радевић који је најавио да ће се ове године у Краљеву први пут направити стратешки документ који се тиче младих.

Детаљније...
 
Почетак с књигом Чарлса Симића
Краљевачка библиотека започела је издавачку годину објављивањем збирке песама Лудак Чарлса Симића, америчког песника српског порекла, рођеног 1938. године у Београду. Симићеве стихове са енглеског превела је Марија Бергам Пеликани која своје слово о овој књизи започиње тврдњом Шекспировог Тезеја (Сан летње ноћи) да су ''лудак, љубавник и песник од маште сатворени...''
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Краљевачка библиотека ће и овог лета бесплатним уписом награђивати све одличне ученике основних и стредњих школа. Сви ''одликаши'' бесплатно ће добити чланску картуБиблиотеке, а упис ће се, уз увид у сведочанство или ђачку књижицу, обављати на Позајмном и Дечјем одељењу од 26. јуна до 31. августа.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Анкета

Да ли сте задовољни радом наше библиотеке?
 

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750