Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

„Бернар” у Краљеву
Издавачка кућа Бернар представила је прошлог петка у краљевачкој библиотеци своју продукцију. О издањима Бернара, који је за релативно кратко време успео да нађе своје место код читалаца, говорили су Никола Дробњаковић, главни и одговорни уредник, и Бошко Милосављевић, професор књижевности, редитељ и уредник. У склопу представљања у Библиотеци је приређења и продајна изложба Бернарових књига, као и изложба фотографија из живота царске породице Романових.
 
Детаљније...
 
Kраљеви у Жичи – осам векова
У оквиру обележавања осам векова државности, Друштво историчара Рашког округа организовало је квиз познавања српске историје под називом „Краљеви у Жичи – осам векова“. Дана 27. маја 2017. године у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ у Краљеву снимљено је шест емисија квиза у сарадњи са Телевизијом „Микс“. Четрдесет и шест ученика из краљевачких  основних и средњих школа такмичили су се у четири полуфиналне и две финалне емисије.

Детаљније...
 
Жички духовни сабор, Преображење 2017.
Ж­ири за доделу награде Жи­чка хр­ис­ов­уља, у с­аст­аву: Живорад Недељковић (у својству претходног добитника), Д­ејан Але­ксић, Ана Гвозденовић, Милош Милишић и Драган Хам­овић (председник), једногласнo je донео одлуку да добитник Жичке хрис­овуље за 2017. годину буде песник МОШО ОДАЛОВИЋ „због чисте духовне радости у песмама за децу и безазлене“.
Пр­изн­ање сачињавају ун­ика­тна зл­ат­оп­еча­тна п­ов­ељa и икона Преображења Господњег, када се уручује д­оби­тн­ику у Жичи. Књижевном делу д­оби­тн­ика посвећује се зборник рад­ова са скупа к­оји се одржава у оквиру манифест­ац­ије Жи­чки д­ухо­вни сабор, Пр­е­обр­аж­ење 2017.      
У Кр­аљ­еву, о Сп­асо­вд­ану 2017. г­од­ине
foto: Vecernje novost
Детаљније...
 
Матуранти Књижевне радионице
Синоћ је у читаоници нашег Дечјег одељења одржан програм посвећен ''делима'' матураната Књижевне радионице – Саре Пивљаковић, Анђеле Бабић и Владимира Павловића. Навршило се, наиме, осам година како они похађају нашу најстарију радионицу и време је да крену новим животним и стваралачким стазама. На тај пут смо их испратили букетима њихових стихова које су говорили садашњи и од њих млађи чланови Књижевне радионице. Подсетили смо се њихових ''раних радова'', награда и признања и чули како  данас ови петнаестогодишњаци стварају.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Краљевачка библиотека ће и овог лета бесплатним уписом награђивати све одличне ученике основних и стредњих школа. Сви ''одликаши'' бесплатно ће добити чланску картуБиблиотеке, а упис ће се, уз увид у сведочанство или ђачку књижицу, обављати на Позајмном и Дечјем одељењу од 26. јуна до 31. августа.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Анкета

Да ли сте задовољни радом наше библиотеке?
 

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750