Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

„The Vocal Clash” у Краљеву
У оквиру обележавања Светског дана поезије, у среду, 21. марта, у Народној библиотеци ,,Стефан Првовенчани“ краљевачка књижевна публика имала је прилику да види и чује по много чему веома посебну форму представљања књиге стихова „The Clash, београдског песника Драгана Бошковића. Реч је о перформативном наступу ,,The Vocal Clash“, чији су елементи рецитал, сценски наступ и певање, у извођењу квартета који, поред аутора књиге, чине Александра Стојановић, Даница Савић и Славица Николић. 

Детаљније...
 
Ђак првак/Angluno sikavno
Најновија књига песама за децу крушевачког писца и антологичара Момира Драгићевића Ђак првак/Angluno sikavno, представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. Написана је двојезично на српском и ромском језику. Поред аутора, у програму су учествовали: Зоран Петровић, ромски педагошки асистент у настави и Момчило Накић, учитељ, музичар и рецензент књиге. Стихове на ромском језику говорила су српска деца, а на српском – ромска деца из Основне школе „Димитрије Туцовић“.

Детаљније...
 
Састанак директора
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у петак, 16. марта одржан је први састанак директора матичне библиотеке и директора општинских библиотека са територије матичности – Рашког округа. Састанку су присуствовали мр Миша Милосављевић, директор НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Катарина Јаблановић, заменик директора и шеф Службе за развој библиотечке делатности и матичне послове НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Иван Бошковић, секретар НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Наташа Антонијевић, запослена у Матичној служби НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Елијас Реброња, в. д. директора НБ „Доситеј Обрадовић“ Нови Пазар, Дејан Лучић, директор НБ „Др Душан Радић“ Врњачка Бања, Вахид Демировић, директор НБ „Др Ејуп Мушовић“ Тутин, Дејан Котурановић, директор Културног центра „Градац“ Рашка и Никша Барлов, руководилац библиотеке Културног центра „Градац“ Рашка.
 
Детаљније...
 
Србија и ЕУ: политички и економски односи
Дебату „Србија и ЕУ: политички и економски односи“ у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево у четвртак, 15. марта организовали су Европски покрет у Србији и Факултет политичких наука, у сарадњи са Европским покретом – Краљево, у оквиру пројекта „Европа за мене“. Те дебате у 17 градова Србије подржава Делегација Европске уније, да би се у јавности покренуо разговор о евроинтеграцији Србије и грађанима дале проверене и корисне информације.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750