Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Златно Гашино перо Дејану Алексићу
Нашем колеги Дејану Алексићу протекле недеље је уручена престижна књижевна награда намењена ствараоцима за децу Златно Гашино перо. Награда је додељена у Лазаревцу, у оквиру 29. Међународног фестивала хумора за децу, а Слободан Станишић, председник жирија, истакао је да не само да награде афирмишу писце већ је у овом случају Фестивал на добитку захваљујући имену и делу свога лауреата.
 
 
Библиотеке централне Европе
Јуче је у нашој библиотеци одржан занимљив и инспиративан програм БИБЛИОТЕКЕ ЦЕНТРАЛНЕ ЕВРОПЕ, намењен првенствено библиотекарима али и сви љубитељима књиге и лепе речи. На програму је представљен пројекат „1000 километара за 1000 идеја” Библиотекарског друштва Србије, који је реализован у августу ове године. Захваљујући средствима Друштва и подршци Министарства културе библиотекари Србије су имали прилике да присуствују Ифлиној конференцији у Вроцлаву, али и да обиђу различите типове библиотека у Чешкој, Пољској и Словачкој. 

Детаљније...
 
Награђени наши млади аутори
Као и претходних лета и овогодишишњи Међународни фестивал хумора за децу који је 29. пут одржан у Лазаревцу, високо је вредновао рад Књижевне радионице Народне билбиотеке ''Стефан Првовенчани'' коју, иначе, води Гордана Тимотијевић, писац за децу. Жири Фестивала, којим је председавао писац Слободан Станишић, доделио је две награде нашим младим писцима, основношколског узраста. Прва награда припала је Стефани Рашовић, а друга Ани Чекановић. Две младе списатељице биле су гошће Фестивала где су им награде уручене и приређен књижевни програм. 

Детаљније...
 
Сабрана дела Стефана Првовенчаног
У краљевачкој библиотеци представљена су Сабрана дела Стефана Првовенчаног у издању Српска књижевне задруге и Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани''. О овом дивот издању говорили су др Драган Хамовић, Драган Лакићевић, проф. др Љиљана Јухас Георгијевски и проф. др Томислав Јовановић. Књига је штампана о трошку Града Краљева, у поводу обележавања осамстогодишњице краљевског крунисања Стефана Немањића у манастиру Жичи. 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750