Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Награде за знање
Синоћ су у краљевачкој библиотеци додељене награде најуспешнијим учесницима квиза ''Краљево бира знање''. Квиз су организовали и осмислили Друштво историчара Рашког округа и Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'', а у њему су учествовали ученици  основних и средњих школа. Гимнзијски професор др Драгољуб Даниловић, председник Друштва, истакао је да је у квизу протеклих пет година учествовало 550 ученика из Краљева, Рашке, Новог Пазара и Врњачке Бање и захвалио се спонзорима и свима који су помогли да се ово такмичење одржи.

Детаљније...
 
Школа у Библиотеци
Јуче су у посети Библиотеци били прваци Основне школе Јово Курсула. Иако су неки већ чланови, већина је први пут имала прилику да се упозна са Дечјим одељењем. Библиотекарка Јелена Андрић објаснила им је правила понашања у библиотеци, говорила како треба да се опходе према књигама и показала шта све могу да користе кад дођу у библиотеку. Својим стиховима, првачиће је забавио краљевачки песник Драган Грбовић Гале.
 
Детаљније...
 
Новогодишње дружење у Геронтолошком центру
Краљевачка библиотека организовала је новогодишње дружење са нашим најстаријим суграђанима, корисницима Геронтолошког центра у Матарушкој Бањи.
У уметничком делу програма учествовали су Милоје Радовић, Александар и Арсеније Марић, Драган Грбовић, ученици Етно одсека Музичке школе „Стеван Мокрањац“, као и хор Геронтолошког центра. Колико је програм радо очекиван, говори и податак да су ту прилоку искористили људи добре воље, у организацији Драгише Армуша, да дарују свим корисницима пакетиће за предстојеће празнике.

Детаљније...
 
Звездано јато
Стихови, музика, будући и антологијски песници, раздрагана дечја лица, задовољни родитељи, аплаузи...и то све на једном месту: на Дечјем одељењу наше библиотеке. Сада већ традиционални програм Звездано јато окупио је синоћ бројне младе ствараоце, полазнике наше Књижевне радионице, рецитаторе, чланове Хора Звездице краљевачког Дечјег села под управом агилне Лидије Спаски. Међу њима и песник Бранко Стевановић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Препоручујемо

Повеља

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Анкета

Да ли сте задовољни радом наше библиотеке?
 

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750