Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Краљевачка библиотека на Сајму књига
На 62. Међународном сајму књига који се одржава у Београду од 22-29. октобра, Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' своја издања излаже у хали 4, на штанду бр. 4080. Књижевним програмима и представљању нових издања претходе изложбе ''Стефан Првовенчани у књижевности и историографији'' чије су ауторке библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и ''Мошо, пчелино чедо'' коју су приредили Ана Гвозденовић и Иван Спасојевић, а посвећена је песнику Мошу Одаловићу, овогодишњем добитнику ''Жичке хрисовуље''.

Детаљније...
 
Породична преписка кнеза Милоша Обреновића
Синоћ је у краљевачкој библиотеци представљена књига ''Породична преписка кнеза Милоша Обреновића'' коју је приредила др Татјана Брзуловић Станисављевић, а издала Универзитетска библиотека ''Светозар Марковић'' у Београду. Осим приређивача, о књизи је говорила Марта Мамула, професорица историје, оценивши да се ради о књизи ''велике културне и историјске вредности.''

Детаљније...
 
Семинар за школске библиотекаре
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, у петак, 13. октобра 2017. године, у простору Дечјег одељења Библиотеке одржан је акредитовани семинар Библиотеке града Београда под називом Основе савременог библиотекарства за школске библиотекаре.

Детаљније...
 
Жртва, злочинац, посматрач
Поводом обележавања седамдесет шесте годишњице масовног стрељања у Краљеву, у Народној библиотеци ''Стефан Првовенчани'' др Драгољуб Даниловић, гимназијски професор историје, одржао је предавање ''Жртва, злочинац, посматрач''. Уз подсећање  да су окупаторски војници Немачке од 15-20. октобра 1941. овде стрељали преко две хиљаде људи, Даниловић је рекао да тај, најважнији и најстрашнији догађај у историји града, не сме да падне у заборав.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750