Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Сајaм образовања и професионалне оријентације
Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ учествовала је на недавно одржаном Сајму образовања и професионалне оријентације  у нашем граду, на којем су средње школе из Краљева и Врњачке Бање представиле своје наставне програме. Сајам је организовао Центар за информисање и професионално саветовање града Краљева  у сарадњи са Школском управом, под слоганом „Дођи, види, одлучи“.

Ученици осмих разреда могли су се обавестити о начину уписа, смеровима и образовним профилима средњих школа како би на тај начин проценили и анализирали жељена занимања, као и потражњу истих на тржишту рада.
Манифестацију су подржали Град Краљево, Национална служба за запошљавање – Филијала Краљево, Регионална привредна комора Краљево, Канцеларија за младе, а свој рад представили су и Културни центар Рибница, као и Дом ученика средњих школа у Краљеву. Наша библиотека је,  овом приликом, посетиоце Сајма учлањавала бесплатно.
 
11. мај 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750