Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Испричај ми свет
Синоћ је у краљевачкој библиотеци промовисана књига нашег колеге, песника Милоја Радовића ''Испричај ми свет'', намењене најмлађим читаоцима. Најновије Радовићево дело објавио је Центар за културу, образовање и информисање ''Градац'' из Рашке. Уредник Милојко Милићевић је рекао да ''иако је намењено деци, ово штиво подједнако је интересантно и одраслима.''

-Нисам и не могу бити сигуран, али верујем да би испричати свет било веома лако кад бисмо знали само две ствари: шта је свет и како се тај свет може превести у речи. А ова књига при самом почетку указује на многострукост светова у којима постојимо – читалац је већ ту суочен с чињеницом да свет није смо оно што се види, већ и оно што се замисли. Па, као да није довољно закомпликовало ствари то што светова има више, испоставља се да су они у сталном међусобном додиру и чак стваралачком преплитању... рекао је Владимир Вукомановић, рецензент ове књиге.
Књигу је илустровао Горан Трајковић. У овом књижевном програму учествовали су  ученици трећег четири одељења ОШ ''Светозар Марковић'', Хор Дечјег села ''Звездице'' и песник Драган Грбовић.
Милоје Радовић је до сада објавио књиге ''Ливада мога деде'', Како се воли у шуми'', ''Кућни предео'', ''Продавци смеха'', ''Попис'', ''Мале песме'' и ''Салата од славујевих језика''. За своје стваралаштво у више наврата је награђиван, а превођен је на енглески, бугарски и руски језик. Заступљен је у бројним домаћим и страним антологијама. Вршилац је дужности директора краљевачке библиотеке.
 
4. април 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750