Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

"Дани библиотека и библиотекара" у Новом Саду
У оквиру новосадског Салона књига, Градска библиотека у Новом Саду организовала је тродневну регионалну манифестацију под називом Дани библиотека и библиотекара. Централни догађај манифестације била је Конференција на тему Савремено национално стваралаштво као континуирано неговање културног и националног идентитета, чији је циљ био осветљавање односа према савременом националном стваралаштву са становишта професионалне праксе културних посленика из различитих институција културе. Предавања по позиву одржали су др Александар Јерков, Младен Весковић, др Милан Мицић, др Никола Грдинић, др Борјанка Трајковић и Зоран Колунџија.

Излагањем на тему Улога библиотеке у вредносној перцепцији и афирмисању савремене националне књижевности, учешће на Конференцији узела је наша колегиница Данка Спасојевић, а својим радовима су се представили и библиотекари из Београда, Новог Сада, Суботице и Сомбора.
 
8. март 2017.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750