Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Награде за знање
Синоћ су у краљевачкој библиотеци додељене награде најуспешнијим учесницима квиза ''Краљево бира знање''. Квиз су организовали и осмислили Друштво историчара Рашког округа и Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'', а у њему су учествовали ученици  основних и средњих школа. Гимнзијски професор др Драгољуб Даниловић, председник Друштва, истакао је да је у квизу протеклих пет година учествовало 550 ученика из Краљева, Рашке, Новог Пазара и Врњачке Бање и захвалио се спонзорима и свима који су помогли да се ово такмичење одржи.

Награђени су краљевачки ученици Лазар Јовановић и Јелисавета Ђорђевић из ОШ ''Доситеј Обрадовић'', Јелена Балшић из ОШ ''Вук Караџић'', Милица Павловић из ОШ ''Живан Маричић'', Катарина Пејаковић и Огњен Павловић из ОШ ''Јово Курсула''. Од средошколаца најбољи су били Милош Мацан, Милица Дуканац, Кристина Гочанин и Мија Вучинић из Гимназије, Војин Бешевић и Страхиња Бањанац из Електротехничке школе ''Никола Тесла''.
Награде су припале и њиховим професорима Милану Петровићу, Биљани Даниловић, Ивани Хасановић, Марти Мамули и Драгомиру Белоици.
У музичком делу ове свечаности учествовала је Певачка група ''Херувими'' из Краљева.
 
20. јануар 2017.

 

 

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • У среду, 27. септембра, са почетком у 18 сати, на трећем спрату краљевачке библиотеке, почиње са радом Књижевна радионица, намењена деци до осмог разреда основне школе. Водитељ радионице је Гордана Тимотијевић, писац за децу. 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750