Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Обележен Дан библиотекара
Народна библиотека Стефан Првовенчани богатија је за око хиљаду и по нових чланова. Сви су они, поводом Дана библиотекара, бесплатно учлањени. Наш празник обележили смо дружењем с пријатељима, сарадницима и љубитељима књига у читаоници Дечјег одељења. Директорка Драгана Типсаревић упознала је бројне госте с резулатима које је библиотека остварила у овој години.

-Поносни смо чињеницом да имамо преко 11.000 чланова, да смо ове године реконструисали Дечје одељење, да смо обележили двадесетпетогидшњицу Жичког духовног сабора, да смо на овогодишњем Сајму књига у Београду добили Специјално признање за издавача, да смо одликовани Орденом Симона монаха, да смо код Министарства културе имали осам пројеката, да су наша издања и ове године награђивана најугледнијим књижевним наградама...Све су то успеси наших библиотекара, оних врлих људи који, како је рекао Бела Хамваш временом постају као књиге... – рекла је Драгана Типсаревић.
Поводом Дана библиотекара награђене су наше најмарљивије колеге и читаоци. У уметничком делу програма учествовали су песник Милоје Радовић, професори музике Александра Савић (флаута), Петар Илић (клавир) и чланови наше Књижевне радионице.
На крају ове свечаности, Драгана Типсаревић се, с обзиром да одлази у пензију, захвалила свима на успешној и дугогодишњој сарадњи, а присутнима се обратио и Милоје Радовић, вршилац дужности директора. Краљевачкој библиотеци и Драгани Типсаревић захвалио се и Елијас Реброња, директор новопазарске библиотеке.
 
15. децембар 2016.
 

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750